Kozan Belediyesi tarafından Ramazan ayı içerisinde farklı mahallelerde gerçekleştirilen iftar etkinleri Şevkiye Mahallesi Şevkipaşa Parkı'nda yapılan iftar programı ile devam etti.

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu kaydeden Kaymakam İzzettin Sevgili; "Ramazan ayının 14. Gününde böyle bir iftar yemeğinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu, huzurunu ve sevincini yaşıyorum. Bu birlikteliğimizi sağlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ramazan ayı rahmet ve bereketin bol olduğu, kaynaşma ve dayanışmanın olması gerektiği aydır. Bu ayda hali vakti yerinde olan vatandaşlarımız zekatlarını veriyorlar. Tutuğunuz oruçların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan diler, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum" dedi.

Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlarla iftar etkinlikleriyle bir araya gelmeyi amaçladıklarını belirten Belediye Başkanımız Kazım Özgan; " İftar programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Amacımız, Rahmet ve bereket ayı olan bu mübarek ayda çoluk çocuğumuzla komşularımızla hep beraber iftarı paylaşmak daha anlamlı ve mutluluk verici bir durum olduğunu düşünüyorum. Özellikle çocuklarımızın bu tür manevi önemi olan atmosferlerde bulunmasını daha önemli. Çoluk çocuğunuzla ve akrabalarınızla nice güzel ramazanlar yaşamanızı Cenab-ı Allah' tan diliyorum' diye kaydetti.

Yemek sonrası konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan İlçe Müftüsü Feramüz Beydoğan; Cenabı Allah'ın rahmeti cemaati üzerinedir. Allah resulü birlik ve beraberlikte rahmet, ayrılıkta ise azap vardır diye bizleri uyarmıştır. İnsanlar bir olursa, oruçlarını tutarsa cennetin kapısı açık olacaktır. Nasıl ki sizler Allah için bu dünyada akşama kadar aç kalmayı göze alıyorsanız Cenab-ı Allah'ta cennette bunun karşılığını sizlere fazlasıyla verecektir. Ülkemizde Belediye Başkanlarımız ve iş adamlarımız on bir ayın sultanı olan bu mübarek günlerde insanlarımızı bir araya getirerek iftarlar düzenliyor. Bunlar toplumumuz adına sevindirici olaylardır. Allah hepinizin tuttuğu oruçları kabul eylesin" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program son buldu.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Kozan City © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top