Bit, insanların saçlarında üreyerek çoğalan küçük bir haşeredir. Renkleri genellikle gri ve kahverengi olan bit haşeresinin yavrusuna “sirke” adı verilir. Sirkeler saç içerisinde bitten daha net görülür. Kan emerek beslenme sağlayan bit, insanların ense ve kulak arkalarında yaşar. Yapışkan vücut yapısına sahip olan bit haşeresi, saç diplerine rahatça tutunarak kan emme işlemini gerçekleştirir.

 Halk arasında bilinenin aksine temiz saçlarda da bit görülebilir. Bitten kurtulmak için saçları yıkamak yeterli değildir, kesinlikle tedavi olunması ve mekana bit ilaçlama uygulaması yapılması gereklidir. Ömürleri ortalama 1 yıl kadar olan bit haşereleri, evcil hayvanlarda yaşamaz. İnsanların toplu olarak yaşadıkları alanlardan veya saçlarında bit olan kişilerin eşyalarını kullanmak sureti ile bulaşan bitlerden korunmak için saçlarında bit olan kişilerin eşyalarını kullanmamak ve eğer bit oluşmuş ise tedavi olunmak gereklidir. Bu işlemin ardından yapılaması zorunlu olan şey mekânında bit ilaçlama uygulaması ile temizlenmesi gereklidir. Bit ilaçlaması için böcek ilaçlama şirketlerinden yardım alabilirsiniz.. Türkiye genelinde hizmet veren böcek ilaçlama şirketlerine www.ilaclamaportali.com web portalından ulaşabilirsiniz...

 En sık görülen bit türleri şunlardır;

Baş biti, insanlarda ense ve kulak arkası bölümünde oluşur. Özellikle küçük çocuklarda sık görülür. Toplu yaşanılan alanlarda hızla yayılan baş biti ışıktan kaçar. Baş biti tedavi olunarak saçlardan arındırılır.

Kasık bit, adından da anlaşılacağı gibi insanlarda kasık bölgelerinde oluşur. Kasıklarda oluşan kıl diplerine tutunarak yaşayan kasık biti, cinsel ilişki ile yada ortak kullanılan iç çamaşırlarından geçer.

Bitki biti, bitkilerin üzerinde yaşar ve çok gözle görülmesi çok zordur. Beslenmesini bitkiler üzerinden sağlar.
Next
This is the most recent post.
Previous
Önceki Kayıt

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Kozan City © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top